Je bekijkt nu Zo start jij jouw Miracle Morning

Zo start jij jouw Miracle Morning

Herken je hoe je ’s morgens meteen kan worden meegesleurd in de rush van de dag? Hoe je vanaf ’s morgens vroeg geen tijd lijkt te hebben voor jezelf en de dingen waar jij graag tijd voor wilt maken?

Wil jij in de plaats graag op een positieve manier aan jouw dag beginnen? Wil jij opnieuw het gevoel krijgen aan het stuur te zitten van jouw leven? Ontdek dan hier mijn strategie om aan de slag te gaan.

Het idee…

Ondertussen ben ik vandaag al aan dag 25 beland van mijn Miracle Morning. De reden waarom ik gestart ben met het lezen van ‘The Miracle Morning’ van Hal Elrod, is omdat ik mezelf en mijn coachees erop betrapte om ’s morgens te worden meegesleurd in de hectiek van de dag. Laat me even een voorbeeld geven uit mijn eigen leven..

Als eerste startte ik uiteraard met het checken van het weer op mijn GSM, zodat ik goed voorbereid aan mijn dag kon beginnen. Vervolgens nam ik snel een douche, om dan snel te ontbijten om vervolgens snel naar het treinstation te gaan, om daar soms 15 – 30 minuten te wachten op mijn vertraagde trein…
Je kan je wellicht voorstellen dat er voor een hoogsensitief persoon leukere manieren zijn om aan de dag te beginnen.

Uiteindelijk op de trein, kon ik er wel van genieten om op mijn gemakje een boek te lezen met mijn koptelefoon op, afgesloten van zoveel mogelijk prikkels..

Ik besefte dat het beter kon. Ik wou én zou meer uit mijn ochtenden halen en op mijn eigen rustige manier aan mijn dag beginnen.

Dankzij ‘The Miracle Morning’ ben ik erin geslaagd om voor mezelf een ochtend te creëren die past bij mijn noden van de dag. Waar ik het vroeger misschien moeilijk vond om om 6:15 op te staan, sta ik nu met veel energie op om 6:00. En het werkt niet enkel bij mij, maar ook bij mijn coachees. Dus laat je mij even vertellen hoe dit precies in zijn werk gaat..

The Miracle Morning

Volgens Hal Elrod kan je je ochtenden helemaal zelf inplannen zoals jij het wilt, gebruikmakend van de activiteiten die hij als S.A.V.E.R.S omschrijft. Waar staan deze letters nu precies voor?

S voor Stilte

Als je je dag meteen wilt starten met een manier om je stressniveau naar beneden te halen, kan je best beginnen met een kalme en rustige geest. Dit kan je helpen om gedurende de dag je te blijven focussen op de belangrijke zaken in plaats van meegesleurd te worden in de eisen van de dag. Daarnaast helpt het je om zelfbewuster te zijn en om meer zicht te krijgen op je doelen en prioriteiten.

Een moment van stilte kan je helpen om deze kalme en rustige geest te krijgen. De volgende activiteiten kunnen jou helpen om in stilte aan je dag te beginnen:

 • Meditatie
 • Bidden
 • Reflectie
 • Ademhalingsoefeningen
 • Dankbaarheidsoefening

Indien momenten van stilte voor jou wat eng kunnen lijken, start dan met 2 minuten van stilte. Je kan je hiervoor ook laten begeleiden door Guided Meditation video’s op YouTube.

A voor Affirmaties

Affirmaties worden in de wereld van coaching gezien als één van de meest effectieve tools om je doelen te bereiken. Ze helpen je om een mindset te creëren die je helpt om aan je doelen te werken. Zo maken ook bekende mensen als Oprah, Will Smith, Mohammed Ali en vele anderen dagelijks gebruik van affirmaties.

De manier hoe je tegen jezelf spreekt, ook wel je innerlijke dialoog genoemd, heeft een enorm effect op je succesniveau op verschillende gebieden van je leven.

Zo kunnen affirmaties jou ook helpen om met meer zelfvertrouwen en vreugde in het leven te staan.

Enkele kenmerken van een constructieve affirmatie:

 • Het is in de ‘IK’ vorm
 • Het is positief genoteerd
 • Het is in de tegenwoordige tijd

Enkele voorbeelden van affirmaties:

 • Ik heb vertrouwen in mezelf.
 • Ik ben precies goed zoals ik ben.
 • Ik hou van mijn leven.
 • Ik lach veel en ik ben vol energie.
 • Ik ben gezond

Noteer voor jezelf een affirmatie die bij jou past of bedenk er zelf eentje. Zodra je er eentje gekozen hebt, is het van belang dat je deze dagelijks luidop zegt. Op deze manier zal het een invloed hebben op je onbewuste.

V voor Visualisatie

Visualisatie staat voor het creëren van positieve resultaten in je externe wereld door gebruik te maken van je verbeelding.

Voor de ongelovigen onder ons, kan ik je vertellen dat veel topsporters hier gebruik van maken. Zo zou Tiger Woods bekend zijn voor zijn dagelijkse visualisatie oefening om zijn perfecte golf swing te oefenen.

Visualiseren kan je helpen om je focus te verleggen van je verleden en huidige situatie, naar je doelen in de toekomst. Indien je kan visualiseren dat het proces naar je doel leuk en ontspannen is, kan het helpen om over te schakelen op actie en te stoppen met piekeren.

3 stappen om te visualiseren:

 1. Bereid je voor: Zorg ervoor dat je in een ontspannen houding zit en dat je rustig kan ademhalen.
 2. Visualiseer wat je echt graag wilt: Let hierbij niet enkel op de visuele kenmerken, maar focus je ook op je zintuigen. Hoe zou je je voelen? Wat zou je horen? Wat zou je ruiken? Probeer je gewenste uitkomst zo gedetailleerd mogelijk voor te stellen.
 3. Visualiseer wie je hiervoor dient te zijn en welke stappen je dient te ondernemen.
Kind in superman pose

E voor Exercise (Beweging)

Voor beweging zijn er ontelbaar veel mogelijke activiteiten. Zo kan je ervoor kiezen om te gaan joggen, aan krachttraining te doen, yoga oefeningen te doen, te zwemmen, etc. Zelfs de trap op en neer lopen kan een vorm van beweging zijn die bij jou past.

Indien je het excuus hebt dat je te moe bent om meer te bewegen, kan ik je vertellen dat meer bewegen net zorgt voor meer energie. En hoe kan je je dag op een betere manier beginnen dan vol energie?

R voor Reading (Lezen)

Indien je een bepaald doel voor ogen hebt, is één van de methodes om nieuwe ideeën en strategieën op te doen, te lezen. Hierbij bedoel ik geen fictieve verhalen, maar boeken van de experten die al bereikt hebben wat jij graag wilt bereiken. Dit kan gaan van een gelukkige relatie hebben tot het verdienen van meer geld.

Elrod raadt in zijn boek aan om elke dag minsten 10 pagina’s te lezen. Dit klinkt misschien niet veel, maar als je even de optelsom maakt, zou dit betekenen dat je gemiddeld 3650 pagina’s per jaar leest, wat zou neerkomen op zo’n 18 boeken van gemiddeld 200 pagina’s. 10 pagina’s per dag kunnen dus wél het verschil maken.

S voor Schrijven

Uiteindelijk zijn we aan de laatste activiteit gekomen van Elrod’s Miracle Morning methode: Schrijven. Eén van de manieren om dit te doen, is door bijvoorbeeld een dagboek bij te houden waarin je je positieve momenten, ideeën, inzichten, doorbraken, etc. kan noteren.

Daarnaast kan je het gebruiken om te noteren waar je dankbaar voor bent of wat jouw intentie is van de dag. Door zelf aan te geven dat je ervoor kiest om bijvoorbeeld positief en vol energie jouw dag te beleven, heb je het gevoel meer controle te hebben over jouw gevoel gedurende de dag. Zo zal je gevoel minder beïnvloed worden door externe factoren.

Leeg dagboek

Op welke manier jij de ‘Miracle Morning methode’ wilt toepassen, kan je volledig zelf bepalen. Indien jij niet voor 10:00 opstaat, geen probleem. Waarom probeer je niet een kwartier vroeger op te staan?

Het doel van deze methode is niet om van iedereen vroege vogels te maken, maar om de dag op een positieve dag te beginnen, waarbij je het gevoel krijgt zelf aan het stuur te staan van jouw leven.

Indien de activiteiten in het boek je aanspreken, raad ik je zeker aan om het boek te lezen. Je zal nog meer ideeën kunnen opdoen hoe je je ochtenden concreet vorm kunt geven.

Wil je graag weten hoe ik concreet mijn Miracle Mornings vorm geef? Neem dan gerust even contact op via Instagram, Facebook of het contactformulier. Ik deel met plezier mijn ervaring.

Geniet van jouw magische ochtenden!

Bron: The Miracle Morning – Hal Elrod

Geef een antwoord